Har du spørsmål om våre tjenester eller ønsker du å starte en rekrutteringsprosess?
Kontakt oss© Optimal Rekruttering
Utviklet av NXT
Å stå foran et jobbintervju som nyutdannet kan være både spennende og skremmende. Du har investert tid, energi og drømmer i studiene dine, og nå står du på terskelen til en ny fase av livet. Hjertet banker litt raskere, tankene svirrer – vil de like meg? Er jeg kvalifisert nok? Spørsmålene er mange, og usikkerheten kan føles overveldende. Men husk: dette er din sjanse til å skinne! Intervjuet er ikke bare en test av dine ferdigheter, men også en mulighet for deg å vise hvem du er og hva du kan bidra med. Du har allerede oppnådd så mye, og nå er det på tide å ta det neste steget mot drømmejobben. La oss se på hvordan du kan forberede deg best mulig og møte utfordringene med selvtillit!
1. Begynn tidlig
Start jobbsøket mens du fortsatt er student eller rett etter endt utdanning. Ved å søke på flere jobber, får du ikke bare sjansen til å utforske ulike karrierer, men også erfaring med jobbsøknads prosessen. Fikk du avslag på en søknad? Ikke vær redd for å spørre hvorfor! Du kan få nyttige tips som kan hjelpe deg fremover.
2. Tenk kreativt
Når arbeidsmarkedet er utfordrende, vær åpen for muligheter du ellers ville takket nei til. "All erfaring er god erfaring" – mange steder har muligheter for å utvikle stillingen din eller ta på deg andre oppgaver. Få foten innenfor døra og vis hva du kan bidra med!
3. Kjenn arbeidsmarkedet
Bruk tid på å forstå bransjene og selskapene du er interessert i. Hvem er de? Hva står de for? Lær om deres visjon, kultur og arbeidsmiljø. Dette gir deg en fordel når du skriver søknaden og forbereder deg til intervjuet. Se også på konkurrentene – kanskje finner du din drømmejobb der!
4. Ha en god og oppdatert LinkedIn-profil
Bruk ditt private og profesjonelle nettverk i jobbsøkerprosessen. Har du ikke en LinkedIn-profil? Lag en! Sørg for at profilen din er ryddig, med et klart profilbilde og oppdatert informasjon. Knytt kontakt med folk fra studiene, praksisplasser eller jobber. Følg bedrifter du er interessert i – mange legger ut ledige stillinger der.
5. Skreddersy CV-en
Din CV er førsteinntrykket arbeidsgivere får. Hold den kort og presis, men sørg for å inkludere relevante ferdigheter og erfaringer. Tilpass CV-en din til stillingsutlysningen, og trekk frem frivillige verv eller deltidsjobber hvis du mangler arbeidserfaring.
6. Skriv presise søknader
Når du skriver søknader, vær direkte og målrettet. Forklar tydelig hvorfor du vil ha jobben, og hvordan din utdanning og erfaring gjør deg til den rette kandidaten. Unngå å klippe og lime fra gamle søknader – skreddersy hver enkelt for å vise at du har forstått stillingskravene.
7. Let etter arbeidsgivere og send åpne søknader
Bruk nettverket ditt for å finne potensielle arbeidsgivere og ledige stillinger. Kanskje bedriften du hadde praksisplass hos har behov for hjelp? Mange ansettelser skjer uten at stillingen er lyst ut, så vær proaktiv! Tenk på hvordan din kompetanse kan passe inn, og hvordan du kan bidra til deres mål.
8. Forbered deg til intervjuet
Intervjuer kan være nervøse, men husk at alle der vil at du skal lykkes. Øv deg på vanlige intervjuspørsmål, og tenk på gode svar. Les om selskapet og stillingen, så du kan stille relevante spørsmål. Husk, intervjuet er en toveis samtale – still spørsmål hvis du har noe på hjertet!
9. Svar på det arbeidsgiveren spør etter
Når arbeidsgivere leser søknader, lurer de på hvorfor du vil jobbe der og hva du kan bidra med. Skreddersy både CV og søknad til stillingen, og husk at du ikke trenger å ha alt de ber om. Så lenge du oppfyller «må-kravene» kan du fortsatt være en sterk kandidat.
10. Hvis du ikke får jobben, spør om tilbakemelding
De fleste av oss får avslag på veien mot drømmejobben. Hvis du har vært på intervju, spør hvorfor du ikke fikk jobben. Hva hadde kandidaten som fikk stillingen, som ikke du hadde? Slike tilbakemeldinger er ofte gull verdt for videre utvikling.
Klar for å komme i gang med jobbsøkingen? Registrer CV-en din og hold øye med ledige stillinger. Ser du noe spennende? Ta kontakt med rekrutteringsansvarlig – vi heier på deg!
Lykke til i jakten!
Nysgjerrig på hvordan du best stiller til et intervju? Eller hvordan du setter opp en god LinkedIn-profil? Les flere av våre tips nedenfor.
Er du snart ferdig med studiene og skal søke din første jobb? Her er seks tips som kan hjelpe deg med å lande drømmejobben.
En velutformet LinkedIn-profil kan være avgjørende for din karriere og nettverksbygging. Her er våre tips for å optimalisere din LinkedIn-profil.
Her er de noen av de mest avgjørende ferdighetene du trenger for å lykkes innen digital kommunikasjon
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare.
Å finne den rette lederen til din bedrift kan være en utfordrende og tidkrevende prosess. Derfor velger mange bedrifter å samarbeide med profesjonelle rekrutteringsfirmaer som Optimal Rekruttering når de skal fylle viktige lederroller. Les mer om hvorfor.
Vi ser ofte at nye kunder først ber om hjelp med rekrutteringsprosesser etter å ha opplevd utfordringer i en ansettelsesprosess.
I et konkurranseutsatt arbeidsmarked er det mer kritisk enn noen gang at selskaper investerer i å bygge sterke merkevarer. Det handler om hvem du ansetter, hvem du beholder, og hvordan din organisasjon blir oppfattet.